Cum sa decorezi Feng shui camera

În conformitate cu sistemul antic chinez de Feng Shui, modul în care poti aranja spații și mobilier, ce culori  poti utiliza pentru a decora o camera, va afecta nivelul tau de energie, productivitate, sănătate și fericire. Fără a efectua lucrări majore de renovare sau a cheltui o gramada de timp si bani, proprietarii de case pot aplica multe din practicile Feng Shui pentru o cameră.

 

Curata și Organizeaza

 Feng Shui, precum și medicina tradițională chineză și arte marțiale, se bazează pe ideea că o forță de viață sau flux de energie numit "qi" sau "chi" (ambele pronunțate ca "chee"), pătrunde și afectează totul. O greșeală comună făcută de începători este să se grăbească în feng shui prin plasarea în grabă de figurine, oglinzi și alte obiecte în cameră într-o încercare de a îmbunătăți fluxul de energie în spațiu. Cu toate acestea, aceasta dezordoneaza spațiul și duce la disconfort mai mare. Potrivit Feng Shui, camerele  dezordonate perturba și blocheaza fluxul de energie, ceea ce duce la sentimente de haos și confuzie. Păstreaza camerele curate și organizate pentru a spori sentimentul de claritate și de vitalitate intr-o camera. Coșuri de gunoi goale în fiecare zi, cărți și documente menținute in  ordine.

 

Mutare Mobila

Plasarea de mobilier într-o cameră afectează modul în care te deplasezi  printr-o cameră și cum te simți atunci când utilizezi mobila. Feng Shui susține că introducerea unui pat în calea dintre o ușă și fereastră împiedică fluxul de energie și provoacă sentimente de neliniște. Încearcă plasarea patului cu bordura la un perete, nu în fața unei ferestre, și cu scopul de a vedea ușa de intrare și orice activitate dincolo de ea. Potrivit Feng Shui, plasarea patului în această poziție inspiră un sentiment de protecție și de siguranță, ceea ce face ca aceasta sa fie cea mai bună poziție pentru sentiment calm și odihnitor. Aceeași regulă se aplică la birou.

 

Lumina și Reflecții

 Lumina puternică de la ferestre creste nivelul de energie. Lasă ferestrele neacoperite sau atarna, draperii lucioase ușoare sau jaluzele retractabile, pentru a permite mai multă lumină în bucătării, camere sau alte spații în care doresti să încurajezi activitatea și sa te simți energic și plin de viață. Feng Shui avertizează să nu permiti prea multă lumină în dormitor sau în alte încăperi în care doresti să te relaxezi cu ușurință și sa te poti odihni. Cu toate acestea, în cazul în care in dormitor este întuneric și este sumbru, ar fi benefice adaugarea de lumina si energie. Oglinzile ajuta, de asemenea, de a lumina spațiile de a reflecta lumina mai adânc în cameră. Atunci când sunt plasate pentru a reflecta vederi pitorești, oglinzile, de asemenea, ajuta sa te simti mai relaxat si revitalizat, in functie de scena. Practicantii de Feng Shui avertizează împotriva agățarii de oglinzi întunecate-colorate, rupte sau deformate, deoarece acestea pot crea sentimente de neliniște.

 

Vopsirea

Vopsirea unei camere intr-o culoare diferita poate afecta modul în care se simte spațiul. Feng Shui recomanda culorile albastru și verde pentru încăperile în care doresti să te simti liniștit și relaxat, cum ar fi băi sau dormitoare. Folosind culori calde, luminoase, cum ar fi galben, portocaliu sau roșu energizeaza spațiul și încurajează mișcarea, ceea ce face cel mai bine pentru bucatarii, camere de familie și spații de exercitii fizice. Nu trebuie să te bazezi doar pe vopsele. Încearca diferite cuverturi de pat colorate, perne colorate sau lucrări de artă agățate pentru a vedea efectele de culoare pe care le pot avea pe o cameră.